Volontärer i Immanuelskyrkan på julafton 2012. Foto: SVT

Många vill vara volontärer på julen

Uppdaterad
Publicerad

För sjätte året i rad arrangerar Immanuelskyrkan i Stockholm julfirande för stans hemlösa och lusten att hjälpa är stor.

Över 600 gäster väntades bara på julafton men julfirandet fortsätter hela julhelgen. Nästan 200 volontärer jobbar under helgen.

Else Magnusson är volontär för sjätte gången i rad.

– Det är verkligen trevligt att fira julafton här. Många är glada att komma hit och jag tror alla känner sig välkomna, säger hon.

Många företag skänker så mycket mat att det både räcker och blir över. Men sedan dröjer det tills nästa jul innan det blir dags igen.

Organisationen Ny gemenskap, som jämte bland andra Stadsmissionen och Frälsningsarmén ordnar firandet, tycker att det borde vara enklare att ordna volontärarbete året om.

– Kanske flera korta projekt kring andra storhelger. Det behöver inte kosta så mycket om man är flera som hjälps åt, säger Magnus Helmner från Ny gemenskap.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.