Medieveckan i bilder

Uppdaterad
Publicerad

Bråk mellan SVT och Sverigedemokraterna, protester mot tidningen Norra Skåne och prisregn på Kristallen.

Det blev en het medievecka. SVT hamnade i strålkastarljuset efter förra söndagens utfrågning av Jimmie Åkesson och hans föslag om rejält höjd a-kassa. Anna Hedenmo undrade om Åkessons kostnadsberäkningar var en glädjekalkyl och sedan var bråket igång. Läs mer här.

lördagen demonstrerade läsare som tröttnat på tidningen Norra Skåne – för andra gången. Årets största mediebråk går vidare.

Medier

Brasse Brännström, en av Sveriges största tv-profiler, ikon för en hel generation genom sina upptåg i barnprogrammet ”Fem Myror är fler än fyra elefanter” avled i fredags, 69 år gammal . ”Fel, fel, fel”, kändes det.

I tv-podden om medier förklarade SVT:s valchef Eva Landahl att tittarna inte är lika artiga som förr. Att öpnna mejlkorgen efter en utfrågning av en toppolitiker är jobbigt.

– Alla är så arga, säger hon i podden.

Medieveckan bjöd också på glamour. Tv-priset Kristallen delades ut och SVT:s serie ”Jills veranda” tog storslam. Alla pristagare kan du läsa om här.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Medier

Mer i ämnet