Den här bilden lades ut på Twitter av produktionsbolaget bakom serien och fick spinn i sociala medier efter att plastflaskan hittades och togs sedan bort av företaget. Foto: ITV

Pinsam pr-miss i Downton

Uppdaterad
Publicerad

Skaparna bakom den brittiska tv-serien Downton Abbey har lagt ned mycket jobb för att skapa de tidstypiska detaljerna. Men det begicks ett stort misstag när det var dags att ta foton till pr-kampanjen för seriens kommande femte säsong. En modern plastflaska syns på spiselkransen i bakgrunden, skriver The Daily Mail.

The Daily Mail  påpekar att plastflaskor började användas i Storbritannien på 60-talet och att Downton Abbey här är fyrtio år före sin tid. Nu är det flera personer som driver med missen och fortsätter att redigera in olika föremål i bilden.

Mindre misär i nya Downton

Död och våldtäkt i Downton Abbey har väckt publika protester världen över. Nu säger producenterna att seriens ljusare stunder kommer att återvända när succéserien är tillbaka med en femte säsong. Exekutiv producent Liz Trubridge menar att tittarna kommer att kunna ”skrocka” igen när serie fem sänds.

– I den senaste serien, var det svårt att gå in med något lättsamt direkt efter Matthew död”, säger hon.

Spänning och intriger

Men producenten Gareth Neame på produktionsbolaget Carnival Films lovar att det fortfarande kommer att finnas stunder som tittaren inte kunnat vänta sig.

– De nya karaktärerna ska addera ytterligare spänning och intriger till serien. Det blir en bra blandning av stor dramatik och skratt, säger han.

Downton Abbey började produceras 2010 och SVT har sänt alla fyra serier som hittills gjorts. Den nya säsongen kommer också att sändas i SVT.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.