Foto: TT

25 hus förstörda i branden

Uppdaterad
Publicerad

Flygningar över brandområdet visar att minst tio bostadshus är förstörda. Nu söker polisen ägarna.

– Ungefär 25 hus är förstörda av branden. Hälften av dem är bostadshus, hälften är ekonomiska byggnader, säger räddningsledaren Lars-Göran Uddholm till SVT.

Kan vara fler

Än så länge är det bara delar av brandområdet som scannats av. Lars-Göran Uddholm kan i nuläget inte säga hur stora delar, men det handlar om områden som det nu inte bedrivs någon brandbekämpning i.

Skogsbranden i Västmanland

– Vi kommer säkert att hitta fler hus som brunnit ner, säger Erik Berggren på länsstyrelsen Västmanland.

Flera av de hus som brunnit ligger precis söder om sjön Snyten som ingått som en naturlig del i begränsningslinjen åt nordväst.

När räddningstjänsten hittar förstörda hus så lämnar man över uppgifterna till polisen som försöker komma i kontakt med ägarna. Hur många ägare man fått tag i är också oklart.

Tillstånd för 42-åring färbättrat

Tillståndet för den 42-årige man som skadade sig i skogsbranden i början av veckan har förbättrats, uppger Universitetssjukhuset i Linköping. Skadorna bedöms nu som allvarliga och inte livshotande som tidigare. Tillståndet är fortsatt stabilt.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skogsbranden i Västmanland

Mer i ämnet