MUF-spricka om Gaza: ”Inte förankrat”

Uppdaterad
Publicerad

Hampus Magnusson, ordförande för MUF:s Göteborgsdistrikt, tar nu avstånd från sin ordförande Niklas Wykmans uttalanden om den israeliska bordningen av Ship to Gaza-fartygen.

Wykman skrev bland annat på sin Facebooksida att det var ”en seger för Gaza” att skeppen inte kom fram, och att aktionsgruppen är ”nyttiga idioter, terrorister och ideologiskt driva israelutrotare”.

Hampus Magnusson är är mycket kritisk mot Wykmans uttalanden:

– Det är hastigt, onyanserat och naivt, och spär på konflikten snarare än mildrar den. Det tyder på en mycket svartvit världsbild, säger Magnusson till SVT.

– Det är inte helt ovanligt att det blir hastigt, onyanserat och mycket naivt när Niklas uttalar sig i utrikespolitiska frågor.

– Utspelet är totalt oförankrat bland distriktsordförandena. Jag har talat med flera som reagerat.

Vad borde Niklas Wykman göra?

– Åtminstone förklara hur han har tänkt sig. Jag tror detta är ett medialt utspel, ett rop på uppmärksamhet. Jag har svårt att se hur det kan gynna Moderaterna och Alliansen.

Kan han sitta kvar?

– Hans förtroende kommer att prövas vid nästa stämma nu i november, det blir upp till medlemmarna!

Mikael Pettersson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.