Mystisk olycka på sjukhus i Piteå

Uppdaterad
Publicerad

Den kvinna, som hittades i ett transformatorrum på Piteå älvdals sjukhus i går, har förts till Akademiska sjukhuset i Uppsala med livshotande skador. Frågetecknen kring olyckan är många.

Det var en fastighetsskötare som hittade kvinnan i transformatorrummet strax efter klockan 18 på måndagen efter olika indikationer i elsystemet, bland annat två strömavbrott.  

Efter att strömmen stängts av kunde kvinnan, som är i 25-årsåldern, föras med svåra brännskador till Sunderby sjukhus. I morse meddelade sjukhuset att hennes skador bedöms som livshotande och att hon flyttats till Akademiska sjukhuset i Uppsala.

Kvinna svårt brännskadad i Piteå

Rummet var låst

Det är oklart varför kvinnan befann sig i transformatorrummet. Hon är varken anställd eller patient på sjukhuset.

Enligt ett pressmeddelande från Norrbottens läns landsting var transformatorrummet låst.

”Piteå älvdals sjukhus hade ett strömavbrott natten den 29 september vid 00:49 och sedan ytterligare ett strömavbrott den 29 september klockan 17.00.Vid det senare strömavbrottet indikerade den tekniska utrustningen att något var fel i transformatorrummet. När fastighetsskötaren låste upp rummet hittas kvinnan. Dörren till transformatorrummet var låst och märkt med ”Obehörig äga ej tillträde” och ”Livsfarlig ledning”, heter det i pressmeddelandet.

Polisen kommer under dagen att genomföra en teknisk undersökning och höra de personer som hittade kvinnan.

– Vi kan inte säga någonting i ärendet just nu, säger Aron Backman, chef för brottsutredningar vid polisen, till SVT:s Nordnytt.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kvinna svårt brännskadad i Piteå

Mer i ämnet