Olof Palme Foto: Scanpix

Nya vittnen till Palme-mordet har trätt fram

Uppdaterad
Publicerad

27 år har gått sedan Olof Palme mördades – och än är gåtan olöst. Vid årsdagen av Palmes död fick Palmegruppen mängder av tips och vittnen som hörde av sig till polisen.

Nya vittnen som befann sig på Sveavägen under natten för 27 år sedan då Palme mördades har hört av sig till polisen – och hörs nu för första gången. Den 28 februari, på årsdagen av mordet på statsminister Olof Palme, öppnade utredarna en tipstelefon dit mängder av människor hörde av sig med nya vittnesmål.

– Vi fick över 100 samtal under dagen. Det rör sig om flera intressanta tips, bland annat vissa iakttagelser, säger Dag Andersson, spaningsledare för Palmegruppen på polisen hemsida.

Redan tidigare i veckan hörde folk av sig som befunnit sig i i närheten av mordplatsen, som inte tidigare har varit i kontakt med polisen.

– Nu ska vi gå igenom alla tips för att se vad som kan vara nya eller inte tidigare kontrollerade uppgifter, säger Dag Andersson.

Utredningen av Palmemordet anses vara en av världens mest omfattande. Även fortsättningsvis tar polisen emot tips på nummer 114 14.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.