Foto: Polisen.

Polisen visar bild på rymmaren

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har släppt en bild på den våldtäktsdömde man som beskrivs som mycket farlig.

Mannen har vårdats på olika kliniker i sammanlagt 26 år och anses vara mycket farlig. Han har tidigare dömts för våldtäkt och är enligt läkare farlig och vid intag av alkohol eller andra droger finns kraftigt förhöjd risk för våldsbeteende.

Mannen rymde på fredagen från sin vårdare i centrala Katrineholm och kan enligt polisen befinna sig nästan var som helst.

– Han skulle kunna ha tagit tåget i går vid 15 och skulle kunna ha tagit sig i stort sett till hela Sverige, säger Jocke Andersson vid Sörmlandspolisen till SVT Nyheter.

”Ingrip inte själv”

Eftersom mannen bedöms som farlig vill polisen att man ringer 112 om man ser honom.

– Om man träffar på någon med hans signalement bör man ringa 112. Man ska inte ingripa själv, säger Jocke Andersson.

Signalement

Mannen 54 år gammal, han är 180 cm lång, har tjock kroppsbyggnad, rektangulär ansiktsform, mörkblont hår, gröna ögon, defekta tänder och rak näsa.

Han är iklädd brun skinnjacka, svarta joggingbyxor, svart tröja med broderad text och har ett djupt sår på höger arm, tatuerad med flagga på vänster axel och med en symbol på höger axel. Han ska även ha haft ett rött skägg.

Mannens personuppgifter kommer inte att publiceras, skriver polisen i ett utskick.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.