Regeringen hyllar Centerns förslag

Publicerad

Arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (S) välkomnar Centerns integrationspolitiska rapport. Nu hoppas hon på en uppgörelse med Annie Lööf.

Ylva Johansson är märkbart positivt inställd till den rapport som presenterades på Centerns kommun- och landstingskonferens i Norrköping på fredagen.

– Jag gillar inte varje detalj i Centerns förslag. Men jag tycker att huvudinriktningen är att man har tagit de stora problemen på allvar och det välkomnar jag, säger Ylva Johansson.

– Jag noterar också att Centerpartiet inte verkar vilja försvara systemet med etableringslotsar, som var den gamla regeringens huvudnummer för att lösa etableringsfrågorna. Jag tycker att det är bra.

De förslag Johansson vänder sig mot handlar om tankarna kring en mer flexibel arbetsrätt. Det är inte där skon klämmer, påpekar hon men hittar ändå en positiv del.

– I förslaget talar de också om praktik, det är det vi behöver.

Nu hoppas Ylva Johansson att Centerledaren Annie Lööf ska komma till förhandlingsbordet för en blocköverskridande överenskommelse, utöver de tre politikområden som pekas ut i decemberöverenskommelsen.

– Vi behöver hitta blocköverskridande lösningar och jag välkomnar det här konstruktiva bidraget från Centerpartiet, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.