Stefan Löfven (S) och Fredrik Reinfeldt (M) Foto: Scanpix

Reinfeldt drar ifrån Löfven

Uppdaterad
Publicerad

Statsminister Fredrik Reinfeldt (M) fortsätter att leda stort i Skop:s undersökningar om vem svenskarna tror är skickligast att leda en regering – Reinfeldt eller oppositionskandidaten Stefan Löfven (S).

36,6 procent av de tillfrågade tror att Löfven skulle göra jobbet bäst. Motsvarande siffra för Reinfeldt är 63,4 procent.

Efter sommaren har Reinfeldt ökat sin ledning med 3,7 procentenheter.

Partiledardebatt i Agenda

Av de rödgröna sympatisörerna anser 29 procent att Reinfeldt är skickligast. Av de borgerliga sympatisörerna anser fyra procent att Löfven är skickligast.

Statsministerns stöd är starkast bland egenföretagare och anställda i privat sektor. Störst förtroende har han i storstäderna, medan det är jämnare på landsbygden. I Stockholms län tror 72 procent att Reinfeldt är skickligast på att leda en regering.

Skop intervjuade 1.000 personer under perioden 3 till 24 september. Frågan som ställdes var: Vem tror du är skickligast på att leda en regering? Är det statsminister Fredrik Reinfeldt eller Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven?

Fredrik Reinfeldt och Stefan Löfven är bland dem som möts i kväll i Agendas partiledardebatt kl 20.00 i SVT 2 och på svt.se

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Partiledardebatt i Agenda

Mer i ämnet