Foto: TT

Reinfeldt lämnar riksdagen

Uppdaterad
Publicerad

Den förre statsministern Fredrik Reinfeldt meddelar nu att han lämnar riksdagen vid årsskiftet, bland annat för att skriva på sin bok.

– Det ska man ta på allvar. Det är ett arbete som kommer att kräva mycket tid. Sedan ska jag sätta samman saker under det kommande året som jag ska jobba med, säger Reinfeldt.

Han uppger att boken bland annat kommer att gå in på bakgrunden till det omtalade öppna era hjärtan-talet i valrörelsen.

”Väl förberedd” efterträdare

Fredrik Reinfeldt anser att Anna Kinberg Batra är väl förberedd för att blir partiledare och eventuellt Sveriges nästa statsminister.

– Här finns nu möjlighet för svenska folket i mars att byta en illa förberedd man mot en väl förberedd kvinna, säger han till TT.

Reinfeldt pekar på att Anna Kinberg Batra har varit ordförande i finansutskottet, ordförande i EU-nämnden och gruppledare för Moderaterna och att hon visat förmåga att kunna förhandla med andra partier och hålla ihop den egna riksdagsgruppen.

– Det är en väldigt bra kombination att ha djupa kunskaper i den europeiska politiken och vara väl förtrogen med den ekonomiska politiken. Hon har också stora kunskaper när det gäller arbetsmarknads- och jobbpolitiken. Det är grunden för att kunna bli statsminister, säger Reinfeldt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.