Utdrag ur Tobias Billströms (M) längr einlägg på Facebook: ”Det här valet har ingen vinnare. Förutom extremerna. SD och F! representerar bägge mörka, dystra och destruktiva krafter som delar in och delar upp vår befolkning. De måste bekämpas och bemötas i en diskussion som handlar om värderingar.” Foto: TT & Facebook

Billström om Fi: ”Representerar mörka och destruktiva krafter”

Uppdaterad
Publicerad

Avgående migrationsminister Tobias Billström (M) jämställer på sin privata Facebooksida SD och Fi och kallar dem för mörka och destruktiva krafter som måste bekämpas. Samtidigt skriver Vänsterpartiets Rossana Dinamarca på sitt Twitterkonto att det kommit in nazister i riksdagen.

”SD och F! representerar bägge mörka och destruktiva krafter som delar in och delar upp vår befolkning. De måste bekämpas”, skriver den avgående migrationsministern på sin Facebooksida.

Enligt hans pressekreterare Anna Erhardt ”reflekterade han bara över valets utgång och konstaterade bland annat att det här valet inte har några vinnare och att vi tyvärr har partier som delar upp befolkningen i vi och dem”.

”Nazister i riksdagen”

Samtidigt skrev Vänsterpartiets Rossana Dinamarca på Twitter ”Grattis Sverige! Vi har nu inte bara rasister i riksdagen utan även nazister. Och fuck that att ni inte visste vad ni rösta på.” Hon säger till SVT Nyheter att SD är sprunget ur en nazistisk rörelse och att många av partiets kandidater inte är öppna med sin bakgrund.

– Flera av de registerkontroller som SD säger sig göra stämmer inte, det visar undersökningar som Expo har gjort, säger hon till Sveriges television.

I kontakt med SVT Nyheter hänvisar hon till en artikel i Aftonbladet om två av SD:s riksdagskandidater samt till en undersökning gjord av tidningen Expo.

– Det är inte så att det här partiet har kopplingar till Bamseklubben direkt utan har nazistiska kopplingar, säger Rossana Dinamarca.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.