S: Avknoppningar kostar miljoner

Uppdaterad
Publicerad

Stockholms skattebetalare har under det borgerliga styret förlorat flera miljoner kronor på avknoppningar av vårdcentraler i Stockholms län, enligt Socialdemokraterna.

Siffrorna presenteras i rapporten ”Stoppa slöseriet med våra gemensamma skattepengar”.

S har gått igenom fem försäljningar av vårdcentraler i Stockholms län till anställda. Vårdcentralerna såldes för sammanlagt 3,7 miljoner kronor och gjorde under första året en vinst på 4,4 miljoner. Enligt Socialdemokraternas beräkningar var vårdcentralerna värda 18,5 miljoner kronor på den öppna marknaden.

”Jag kan konstatera att vi stockholmare minst sagt blivit blåsta av Moderaternas fokus på sälj, sälj, sälj”, skriver partiets oppositionslandstingsråd Ilija Batljan i rapporten.

S aktualiserar därför sitt tidigare förslag på en lag mot tvångsprivatiseringar till underpris, som lades fram i samband med den kritiserade försäljningen av Tibble gymnasium i Täby.

TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.