Jesper Långström bakade afrikansk pudding från Bamibia i måndagens Gomorron Sverige. Foto: SVT

Så lagar du afrikansk efterrätt

Uppdaterad
Publicerad

Jesper Långström bakade afrikansk pudding från Namibia i måndagens Gomorron Sverige.

Malvapuddingen som Jesper Långström bakade i Gomorron Sverige är en enkelt men väldigt god pudding enligt kocken.

– Men inte light, skrattar han.

Smeten bygger på ägg och socker innan man siktar över mjöl, bikarbonat och salt.

– Egentligen är det en klassisk sockerkaka, men med lite twist. Det är aprikossylt i. Och i mjölken är det lite vinäger.

– Vinägern har man i för att få lite syra. Det gör att den får en annan twist.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.