SAS-plan nödlandade på Arlanda

Uppdaterad
Publicerad

Ett SAS-plan på väg till Dublin tvingades vända om och nödlanda på Arlanda en kort stund efter start efter att ha drabbats av problem.

Planet, med 118 passagerare ombord, tvingades landa efter att piloten beslutat göra en så kallad säkerhetslandning, då personal och brandkår sätts i beredskap, enligt Expressen.

Ulf Wallin, pressansvarig på Swedavia, säger till SVT att man ännu inte vet exakt vad som hänt.

– Man fick indikationer på att allt inte stod rätt till och återvände efter 15 minuter. Vi vet ännu inte vad det var som var fel, det kan bara SAS svara på.

Hörde smäll

Svenske Håkan var en av passagerarna på planet och berättar för Expressen att han hört en smäll och fått höra av besättningen att en motor skulle ha exploderat.

– Vi såg rök och sen hörde vi en smäll.

Knut Morten Johansen, presschef på SAS, bekräftar för Aftonbladet att det var fel på ena motorn. förklarade till att börja med att det var fråga om en säkerhetslandning.

– Därför slog man av motorn och landade med en motor.

Enligt Ulf Wallin, pressansvarig på Swedavia, fick passagerarna efter landning gå av planet för att därefter omhändertagas i väntan på att ett nytt plan färdigställs.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.