Foto: TT

Sex säljer som smör i... snön?

Uppdaterad
Publicerad

Midvinter och jul är en tid för mys – och inte bara med värmeljus och glögg. Vi svenskar är särskilt duktiga på att köpa kondomer och potenshöjande medel såhär i juletider, rapporterar P4 Västerbotten.

Kalle Anka är slut, faten på julbordet tomma och julklapparna öppnade. Vad ska man då hitta på? Kanske smita i väg till sovrummet en sväng...?

Var det så din julafton såg ut? Då var du nog inte ensam. Vi svenskar är tydligen särskilt sexsugna den här tiden på året. Enligt siffror från RFSU ökar försäljningen av kondomer med tio procent i december, jämfört med oktober och november, rapporterar P4 Västerbotten.

Även potenshöjande medel är extra populära såhär års, även om den försäljningen långsamt ökar något hela tiden.

Många septemberfödslar

Är du född i september? Då delar du födelsemånad med något fler svenskar än vanligt – en naturlig följd av den ökade sexlusten kring jul.

– Det är väl ett bra sätt att stå ut med mörkret och kylan, kommenterar överläkare Leif Abramsson det ökade intresset för sex, till P4 Västerbotten.

Med inget gott som inte för lite ont med sig. Leif Abramsson berättar också att antalet fall av könssjukdomar har en liten topp under årets första månader.

Se alltså till att inte glömma bort den där kondomen i stundens hetta...

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.