Drottning Silvia anländer till Samhalls enhet i Jordbro utanför Stockholm. Hon bekräftar för TT att prinsessan Madeleine har förlovat sig. Foto: Scanpix

Silvia: Han är en svärmorsdröm

Uppdaterad
Publicerad

Christopher O'Neill och prinsessan Madeleines förlovning välkomnas från hela kungafamiljen. – Chris utstrålar säkerhet och värme, säger drottning Silvia.

Drottning Silvia bekräftade på morgonen att prinsessan Madeleine har förlovat sig med Chris O'Neill.

-Vi är väldigt lyckliga, han är en riktig svärmorsdröm, sade hon till TT vid ett besök i Stockholmsförorten Jordbro.

Prinsessan Madeleines bröllop

Drottningen log och småskojade med de knappt 15 journalister och fotografer som var på plats. På frågan om vad hon tycker om Christopher O'Neill svarade hon:

– Han är 38 år och utstrålar säkerhet och värme, så prinsessan Madeleine är väldigt glad och det är vi också.

Vet drottningen om de kommer att bo i Sverige eller i USA?

– Som det är nu så är de i USA förstås, men Christopher O'Neill är väldigt internationell och har bott i England i många år. Han tycker om Sverige och har varit här flera gånger. Det kanske blir någon gång i Sverige också. Han pratar många språk och jag tror att han kommer att lära sig svenska också, sade drottningen.

Paret lyckönskas

Hovet har också lagt lyckönskningar från parets familjemedlemmar på sin hemsida:

Kungen och drottningen: ”Vi är båda mycket glada och lyckliga i dag. Vi har kommit att lära känna Christoper O'Neill som en mycket vänlig och varmhjärtad person och vi önskar dem båda all lycka i framtiden”, hälsar

Prinsessans bror prins Carl Philip: ”Jag är väldigt glad för min systers och Chris skull och önskar Chris välkommen i familjen.”

Kronprinsessparet: ”vi gläder oss oerhört åt den fina nyheten och önskar prinsessan Madeleine och Chris all lycka!”

Chris O'Neills mor, Eva Maria O'Neill: ”Som mor till Christopher O'Neill, är jag överväldigad av de glada nyheterna. Jag ser fram emot att välkomna prinsessan Madeleine, som jag tycker mycket om, till vår familj. Jag önskar dem båda all lycka.”

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Prinsessan Madeleines bröllop

Mer i ämnet