Foto: SVT

Silvia om kärleken till Estelle

Publicerad

Drottning Silvia njuter av att se barnbarnets utveckling och väntar med spänning på att åter bli mormor.

– Är det så han ser ut? skrattar drottningen när prinsessan Estelle gör en bekymrat plutande läppgrimas för att visa hur morfar kungen ser ut på en av tavlorna i en utställning på slottet.

I SVT-programmet Året med kungafamiljen berättar drottning Silvia att barnbarn verkligen är livets efterrätt.

– Det är fantastiskt att se hennes utveckling. Hon gör saker som man ser att hon verkligen har förstått, och ibland är hon steget före, berättar drottningen om Estelle.

Hon beskriver barnbarnet som en bedårande liten varelse och förklarar de starka banden till Estelle.

–Jag har ju tre barn, och det är klart att jag har följt dem med kärlek och har tyckt att det har varit ett under. Men ett barnbarn är på något märkligt sätt ännu närmare.

Blir mormor igen

Snart blir drottning Silvia åter mormor. I början på mars väntas prinsessan Madeleine och Christopher O'Neills baby komma till världen. Paret bor i New York och trots att drottningen påpekar det stora avståndet så säger Silvia att hon kan känna sig lugn.

– Det är oerhört spännande. Det är så roligt att se att prinsessan Madeleine mår bra och att hela konstellatinen kring henne är väldigt fin.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.