Meteorologkollegorna följde Mats Anderssons sista sändning från väderredaktionen. Foto: Tove Hanell, SVT

Sista väderprognosen – med klubban i hand

Uppdaterad
Publicerad

Efter nästan 10.000 väderprognoser var det med golfklubba i hand han gjorde sin sista sändning – SVT:s meteorolog Mats Andersson, som nu lämnar väderkartorna för golfbanorna.  

Det var slumpen som avgjorde att han blev meteorolog.

– Jag tyckte att SMHI:s ansökningsannons var snygg, skrattar SVT:s Mats Andersson efter att han precis gjort sin sista sändning.

Det har blivit nästan 10.000 väderprognoser i rutan under de 15 åren på SVT och han har också fått en del konstiga passningar från programledare som ska lämna över till vädret, men Mats Andersson har klarat det mesta – även att bli kallad vid fel namn.

I dag fick han istället golfutrustning och tårta av programledarna i Gomorron Sverige och Mats Andersson passade också på att hälsa till tittarna.  

– Hej med er och många tack! Det har varit underbart och ni är många som har skrivit mejl och liknande och det har varit en fantastisk tid och det slutar på det allra bästa sätt.   

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.