24 klass 1-varningar utfärdade i hela landet. Foto: TT

SMHI varnar: Ännu mer snö på väg

Uppdaterad
Publicerad

SMHI varnar för uppemot tre decimeter nysnö i dag. Det finns 28 klass 1-varningar utfärdade i hela landet. Värst blir det i Gävleborgstrakten.

Snöovädret drar norrut under dagen i dag och intensifieras. Det snöar nu rejält i större delar av landet och det kommer att fortsätta vräka ned under dagen.

De största mängderna snö hamnar i Gävleborgs län, enligt SMHI. Lokalt på sina håll kan det bli tre decimeter nysnö under dagen men på det flesta håll rör det sig om en till två decimeter snö. Det kan också bli blåsigt med friska vindar längs med Upplandskusten och upp mot Norrlandskusten.

– Det är besvärligt, speciellt vid Norrlandskusten där snön blir kallare och blåsten gör att det finns risk för att snön börjar driva och att snörök uppstår och orsakar dålig sikt på vägarna, säger Nitzan Cohen, meteorolog på SVT.

Flera olyckor

Flera olyckor har inträffat till följd av halkan och det dåliga vädret. En person fick uppsöka sjukhus efter en krock med flera fordon mellan Vetlanda och Korsberga. Två fordon kolliderade och ett tredje åkte i diket. Sammanlagt var fyra personer inblandade i olyckan.

På länsväg 558 mellan Köping och Munktorp frontalkrockade två bilar i det hala väglaget. Fyra personer varav två barn fick föras till sjukhus, men alla klarade sig med lindriga skador. Singelolyckor har också rapporterats från bland annat Timrå, Sundsvall, Uppsala, Västerås och på flera håll i Norrland.

I Stockholmsområdet är snön slaskig och blöt, vilket gör det moddigt på vägarna men också risk för halka.

– Det är kallt på vägbanorna och spårigt nu på morgonen. Man bör ta det väldigt försiktigt i trafiken och köra sakta, säger Nitzan Cohen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.