Foto:Jimmy Menander Foto: Jimmy Menander

Ingen skadad i storbranden på Volvo

Uppdaterad
Publicerad

En storbrand bröt ut i Volvos Pentas lokaler på Hisingen i Göteborg natten mot lördag.

Ingen människa skadades men släckningsarbetet blev omfattande.

Byggnaden är stor, branden var kraftig, och polisen spärrade av ett stort område runt omkring. Som mest arbetade ett 50-tal brandmän med att bekämpa elden.

– Det brinner inte i hela anläggningen. Men hela anläggningen är påverkad av rök och annat, sade Bosse Andersson, stabschef på räddningstjänsten i Storgöteborg, på lördagsmorgonen.

Enligt polisen kan tre personer ha befunnit sig i lokalen när branden startade – men de var inte kvar när larmet gick.

Det finns inga uppgifter eller misstankar om att någon ska ha skadats i branden. Av utredningstekniska skäl är händelsen ändå rubricerad som mordbrand.

Ett försök att lyfta bort byggnadens tak med en kran misslyckades, i stället rasade delar av taket in.

– Det ligger som ett lock, uppgav Joakim Hallin, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten.

Eftersläckning av glödbränder i det nedrasade taket pågick under hela eftermiddagen och väntades fortgå också under söndagen.

– Det har börjat blåsa mycket och har dessutom blivit mörkt. Nu övergår insatsen i en bevakningsfas, sade på lördagskvällen Thomas Andersson, stabschef vid räddningstjänsten.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.