Sprängda föremålet var ingen bomb

Uppdaterad
Publicerad

Det var stor dramatik under bomblarmet på tisdagskvällen. Flera hundra fick evakueras när polisen sprängde en misstänkt bomb vid ett växlingskontor på Ringvägen i centrala Stockholm.

Larmet kom vid 18.35, då personal på växlingskontoret larmade om att de fått in ett misstänkt föremål. Enligt polis på plats kom en man in på Forex med ett brev och ett paket. Vakten fattade misstankar och larmade polis – och under tiden försvann mannen snabbt från platsen.

Bomblarmet ledde till en omfattande polisinsats. Ett stort område spärrades av och hundratals hotellgäster och boende i närheten evakuerades.

Vid 23-tiden gick polisens bombtekniker in i lokalen och genomförde vad man kallar en ”kontrolllerad explosion”.

Enligt yttre befäl på plats var föremålet inte en bomb. Vid 23.30 hävdes de omfattande avspärrningarna runt platsen.

Tidigare hade polisen evakuerat Clarion hotell som ligger intill växlingskontoret. Även närliggande fastigheter evakuerades. Tre SL-bussar beställdes för att de boende och hotellgästerna skulle ha någonstans att sitta under evakueringen.

Trafiken drabbades

Ett stort antal polispatruller, brandbilar och ambulanser kallades till platsen.  Den misstänkta bomben tog upp i princip alla Citypolisens resurser, uppgav Länskommunikationscentralen för TT.

Polisen uppger också att kvällen i övrigt varit stökig med flera andra småärenden, vilket förvärrats av att många av innerstadens poliser är upptagna med utrymningarna.

Mannen som lämnade paketet på växlingskontoret har ännu inte hittats. Polisen kommer att gå ut med signalement på honom.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.