De rådande temperaturerna runt 30 gradersstrecket må vara populära bland alla semesterfirare, men är inte lika uppskattade på en del av landets arbetsplatser av det varmare slaget.
Och för att klara av att arbeta i en nära nog 70-gradig temperatur gäller det att ha sina knep, avslöjar grillkocken Imar Shamasha för SVT.
– Jag tvättar händer och ansiktet var 30:e minut.
Otydligt regelverk
Arbetsgivaren är den som är ytterst ansvarig för att den anställde arbetar i en dräglig miljö. Men vad gäller just hetta finns det inga tydliga regler kring hur varmt det egentligen får vara på en arbetsplats, enlligt Håkan Edén på Arbetsmiljöverket.
– Ytterst har vi arbetsmiljölagen, som säger att arbetsgivaren ska vidta alla de åtgärder som behövs för att arbetstagaren inte ska drabbas av ohälsa eller olycksfall.
Men då lagen är otydlig och inte anger några specifika temperaturer undviker Arbetsmiljöverket att driva processer som handlar om värme om det handlar om korta värmeböljor. Och enligt Håkan Edén får man helt enkelt bita ihop i Sverige.
– Lite får man nog stå ut med. Det är trots allt så få dagar i Sverige som vi har den här värmen.
Svårt klaga hos fastighetsägaren
Lider man i stället av hettan på hemmaplan krävs det även här en hel del innan man kan klaga hos fastighetsägaren.
På vinterhalvåret är temperaturer upp till 24 grader godkända, medan 25 grader är maxgränsen under sommaren. Och handlar det om tillfälliga värmeböljor som den som nu dragit in anses 28 grader vara gränsen för vad man förväntas klara av.