Svenskar dog i olycka i Thailand

Uppdaterad
Publicerad

Två svenska turister dog i helgen under en semesterresa i Thailand. Trolig orsak är att duschen på deras hotell blev strömförande.

-Vi har fått in en polisrapport som bekräftar olyckan, säger Per-Anders Andersson vid svenska ambassaden i Bangkok.

Mannen och kvinnan, båda i 25-årsåldern och från Jämtland, var på semester i thailändska Ao Nang i Krabiprovinsen. Enligt Aftonbladet ska olycksfallen ha upptäckts av vänner som var med på resan.

-En av vännerna sprang in men hittade båda döda. När hon försökte väcka liv i sin kompis fick hon stötar av strömmen, säger en vän till familjen till tidningen.

En teori är nu att duschen på något sätt har blivit strömförande.

-Det har skett någon form av olycka med el och vatten i en dusch. Men närmare uppgifter om hur det har gått till har jag inte, säger Camilla Leoson, vakthavande befäl vid polisens länskommunikationscentral i Jämtland till Länstidningen i Östersund.

Vid svenska ambassaden i Bangkok säger man sig arbeta konsulärt med ärendet men har inga ytterligare uppgifter. Enligt Aftonbladet hände en liknande olycka för fyra år sedan då en svensk från Stockholm avled på sitt hotellrum i turistorten Patong.

TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.