Två vänner var tidigt misstänkta för mordet. Den ene är en nära anhörig till hustrumördaren och den andre en man i 40-årsåldern.

Två dykare söks i mordutredning

Uppdaterad
Publicerad

Två personer i dykardräkt på en gummibåt är mycket intressanta för polisen i utredningen om mordet på en 64-årig man som hittades styckad och sänkt i havet utanför Strömstad.

De två, en man och en kvinna, dök i början av juli i området där kroppen senare hittades. Enligt vittnen uppträdde duon på ett sätt som gjorde att man lade märke till dem, uppger flera medier.

Polisen har inte lyckats hitta de två dykarna.

– Är det så att vi inte får tag i dem, så kan man ju misstänka att de har någonting med brottet att göra, säger kriminalkommissarie Thord Haraldsson till P4 Väst.

64-åringen försvann från sitt hem utanför Göteborg i juni. Tidigare i år släpptes han ur fängelse, efter ett avtjänat straff för att ha mördat sin hustru i Göteborg 2006.

Kroppen hittades styckad i ett paket som sänkts till 14 meters djup.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.