Två misstänkta mord i natt

Uppdaterad
Publicerad

I Borås skottskadades en man och i Linköping misshandlades en annan, båda avled på sjukhus i natt

I Linköping kom larmet vid halvåttatiden på tisdagskvällen och beskedet var inledningsvis att mannen hade förts till sjukhus med mycket allvarliga skador.

Senare meddelades att brottsrubriceringen i fallet är mord.

-Vi har uppgifter om att man sett två personer springa från platsen, sade Fredrik Kliman, presstalesman för polisen i Östergötland på kvällen.

Hur mannen misshandlats ville Kliman inte gå närmare in på, men han nämnde dock att det rört sig om någon form av tillhygge.

-Vi tror oss veta hur det skulle kunna ha gått till.

Polisen är överhuvudtaget mycket förtegen om det inträffade och några timmar efter dådet hänvisade vakthavande befäl Mariana Persson endast till en pressinformation som ska ges i fallet under onsdagen.

Mannens anhöriga är underrättade om dödsfallet.

Vittne: maskerade män sprang från platsen

I området Hässleholmen i Borås sköts en man i 25-årsåldern till döds av maskerade personer i går kväll. Mannen, som var hemmahörande i Boråstrakten och känd av polisen sedan tidigare, avled under natten på sjukhus.

Händelsen är rubricerad som mord, men i övrigt är polisen förtegen om utredningen och ingen har ännu gripits.

– Av hänsyn till utredningen vill vi inte gå in på detaljer just nu, säger Björ Blixter, som är presstalesman hos polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.