Foto: TT

Våfflor – inte bara med sylt och grädde

Uppdaterad
Publicerad

Vårfrudagen, Maria bebådelsedag eller våffeldagen. Bagaren Jesper Långström guidar i hur den perfekta våfflan gräddas.

Vispad grädde och vichyvatten gör att smeten blir lite bubblig. Mjölet ska blandas med iskallt vatten och väljer man vichyvatten så blir smeten mer frasig.  

– Jag gillar verkligen vichyvatten. Det är hemligheten för att smeten ska bli frasig, säger Jesper.

Olika sorters våfflor – förrätt eller efterrätt

Grädde, sylt och glass är tillbehör som gör våfflan till en god efterrätt. Men Jesper tipsar även om annan garnering som gör våfflan självklar på middagsbordet – löjrom och gräddfil.

– Garnerar man med mer matiga ingredienser blir våfflan en utsökt förrätt, säger Jesper.

Se recepten här

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.