Våldsam natt på flera håll

Uppdaterad
Publicerad

Natten till lördagen blev en våldsam natt på flera håll i Sverige. Två män har anhållits misstänkta för försök till mord, en i Örnsköldsvik och en i Karlstad. I Grums greps en man misstänkt för en grov misshandel.

De tre händelserna rör sig alla om unga män. I Örnsköldsvik är det en man i 20-årsåldern som ska ha knivskurit en person utomhus i centrala delarna av staden.

Upprinnelsen till knivskärningen ska ha varit ett bråk mellan de båda männen, enligt polisen. Den knivskurne vårdas på sjukhus.

– Jag tror att det är allvarligt. Han fördes från Örnsköldsviks sjukhus till universitetssjukhuset i Umeå, säger Peder Östman, vakthavande befäl vid polisen i Västernorrland, till TT.

Misshandlade kvinna

I Karlstad rörde det sig om en 26-årig man som anhållits misstänkt för mordförsök på en 23-årig kvinna. Mannen ska ha använt ett tillhygge som han slagit henne med. Kvinnan fördes med ambulans till Centralsjukhuset i Karlstad.

– Hennes tillstånd är allvarligt men stabilt, säger Morgan Connedal, vakthavande befäl vid polisen i Värmland, till TT.

Polisen vet inte säkert om misshandeln skett utomhus eller inomhus, men en lägenhet i centrala Karlstad är avspärrad för teknisk undersökning.

Sparkade och slog mot huvudet

I Grums greps en 23-årig man för grov misshandel av en 25-årig man. Misshandeln ska ha skett utomhus.

– Han har fått både sparkar och slag mot huvudet, säger Morgan Connedal, vakthavande befäl vid polisen i Värmland, till TT.

Mannen fördes med ambulans till Centralsjukhuset i Karlstad. Han var vid medvetande och hade själv kunnat slå larm.

Den misstänkte 23-åringen greps av polisen i närheten av brottsplatsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.