Foto: Mikael Nilsson

Nattklubb rånades under pistolhot

Uppdaterad
Publicerad

Två beväpnade män rånade en nattklubb i Malmö natten mot söndagen och hotade elva anställda i lokalen med pistol. Personalen chockades av händelsen, men ingen skadades fysiskt.

Polisen var snabbt på plats efter rånet och lyckades gripa en 26-årig man ett hundratal meter från platsen.

– Vår patrull är på plats efter bara någon minut, vilket förmodligen avbryter rånet, säger Calle Persson, informatör på Skånepolisen.

Rånet inträffade vid fyratiden efter det att klubben hade stängt. Hur rånarna lyckades ta sig in i byggnaden är ännu oklart.

– Det kan ha varit så att de gömt sig kvar i lokalen, men det kan uteslutas om det framkommer att personalen gått igenom lokalen vid stängning, säger Calle Persson.

En man på fri fot

Den gripne mannen anhölls sedan medan den andra rånaren fortfarande var på fri fot på söndagseftermiddagen. Enligt polisen har inget misstänkt stöldgods hittats.

-Vi har inte hittat något på den gripne, sedan kan det vara så att den andra mannen sprungit därifrån med säckar med massor av dollartecken på, det vet vi inte.

Ett liknande rån ägde rum vintern 2012 i Malmö då en nattklubb i Folkets Park rånades av beväpnade gärningsmän strax efter stängning. Enligt polisen greps aldrig någon för rånet.

Fakta: Liknande rån 2012

  • Natten till söndagen den 2 december 2012 rånades restaurangen och nattklubben Moriskan i Folkets Park i Malmö.
  • Två gärningsmän hotade personalen med pistolliknande föremål och tvingade till sig pengar.
  • Efter rånet försvann rånarna till fots.
  • Det fanns inga gäster vid råntillfället och ingen i personalen skadades fysiskt.
  • Enligt polisen har ännu ingen gripits för rånet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.