Foto: TT

”Vi diskuterar förslaget”

Uppdaterad
Publicerad

Arbetsmarknadsminister Hillevi Engström (M) ser positivt på Folkpartiets förslag om en ny Arbetsförmedlings-inspektion som kan ta över kontrollen av de privata bolag som lovar hjälp till arbetslösa.

I och med Folkpartiets utspel i morse har nu de tre mindre borgerliga partierna alla lanserat förslag på omorganisering av Arbetsförmedlingen för att komma till rätta med de bristande kontrollerna av till exempel jobbcoachföretagen. En ny Arbetsförmedlings-inspektion är ett av förslagen.

Moderaterna har hittills haft en avvaktande inställning till större förändringar av Arbetsförmedlingen, men enligt arbetsmarknadsminister Hillevi Engström (M) diskuteras nu frågan mellan partierna, och hon ser Folkpartiets som ett av flera intressanta.

SVT granskar arbetslöshetens vinnare

– Man kan fundera på om Arbetsförmedlingen ska såväl upphandla som kontrollera och genomföra, säger hon.

Inför valet har allianspartierna tillsatt flera arbetsgrupper för att komma överens inom olika politikområden, och det är i en av dessa grupper som nu Arbetsförmedlingens framtid kan avgöras – i alla fall framtiden som den kan bli om Alliansen vinner valet nästa år.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SVT granskar arbetslöshetens vinnare

Mer i ämnet