Prinsessan Estelle hade spring i benen under dagens firande. Foto: TT

Estelle i fokus när mamma fyllde 37

Uppdaterad
Publicerad

Hundratals åskådare trotsade regnet och stämde upp i sång för att fira kronprinsessan Victorias 37-årsdag på kungafamiljens sommarvilla Solliden under eftermiddagen.

Och precis som vanligt de senaste åren tog prinsessan Estelle en hel del av uppmärksamheten.

Scrolla till nästa bild för att se klippet när kronprinsessan Victoria firas med tal och sång.

Traditionsenligt inledde en entusiastisk kung Carl XVI Gustaf firandet inför den samlade publiken.

– Kära vänner, vi har samlats här i år igen och det är väldigt trevligt att så många har tagit sig hit för den väldigt speciella dag för familjen. Tänk att kronprinsessan fyller år i år igen – varje år om och om igen och att alla ni är här, på samma dag. Det är underbart.

Och födelsedagsbarnet, som höll prinsessan Estelle i handen, tackade de samlade åskådarna för att de trotsat det dåliga vädret för att delta i festligheterna.

– Jag vill passa på att tacka varmt för fin sång, och tacka för att ni har tagit er hit. Vädret har ju inte bara ostadigt utan tropiskt. Stort och varmt tack och jag önskar er en fortsatt fin sommar.

Debut för Sofia Hellqvist       

För första gången i firandets historia kommer även alla kungabarnens respektive att närvara under dagen, och en av dem gör i dag debut i den här typen av kungliga sammanhang.

Sofia Hellqvist, prins Carl Philips flickvän sedan 2010, är för första gången med efter att paret för ett par veckor sedan meddelat att de förlovat sig.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.