Foto: TT

”Sverigedemokraterna hade fattat beslut i förra veckan”

Uppdaterad
Publicerad

Sverigedemokraterna fattade beslut redan i förra veckan om hur de ska göra i budgetomröstningen, uppger partiets pressekreterare Martin Kinnunen till DN. Men han ville inte säga hur partiet tänker rösta.

Enligt Kinnunen fattades beslutet redan i förra veckan, efter samtal med bland annat den sjukskrivne partiledaren Jimmie Åkesson. Ledningen kommer i eftermiddag att ge sin rekommendation till partiets ledamöter och lämna ett officiellt besked i eftermiddag.

– Som jag har förstått det har man från ledningens sida landat i en uppfattning, det skedde väl i slutet av förra veckan, där man kom fram till vilken åsikt man egentligen har i frågan, säger Kinnunen i en intervju i DN.

Decemberöverenskommelsen

– De har redan haft samtal med alla och har en ganska god bild av vad riksdagsgruppen tycker. Som jag förstått det har man från ledningens sida landat i en uppfattning, säger Martin Kinnunen till DN.

Bylund: Stämmer inte

Men stabschefen Linus Bylund säger till SVT att det inte stämmer att ett beslut fattades i förra veckan.

– Det kanske är så att någon del har fattat ett beslut eller att det finns ett beslut som man lutar åt, men något formellt beslut togs inte förra veckan.

Linus Bylund vidhåller att det inte är stor skillnad mellan alliansens och regeringens budget.

Så vad vinner ni på att rösta ner regeringens?

– Det har jag inte sagt att vi vinner något på, säger Linus Bylund. Om några timmar får ni veta hur vi ska rösta.

Sverigedemokraterna har tidigare inte velat avslöja om de kommer att lägga ner sina röster eller rösta på alliansens budget, men Linus Bylund säger sig ha ”god kännedom om vad det blir för beslut”.

SVT Nyheter har sökt Kinnunen under dagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Decemberöverenskommelsen

Mer i ämnet