Här attackeras SVT:s team

SVT:s team attackerades i Husby

Uppdaterad
Publicerad

Ett av SVT:s nyhetsteam från finska redaktionen utsattes på måndagen för provokation och stenkastning när man skulle rapportera från Stockholmsförorten Husby.

SVT:s finska team, bestående av två reportrar och en fotograf skulle i dag besöka Husby för ett reportage. Det skedde i samband med att integrationsminister Erik Ullenhag (FP) besökte förorten som skakades av upplopp för fem veckor sedan.

Började kasta sten

En av reportrarna som var med berättar att situationen blev hotfull när en ung man på en parkbänk började kasta glåpord efter dem. Teamet gick vidare och stannade vid en mindre stenknalle för att fotografen skulle få översiktsbilder. Den hotfulle mannen kom då tillbaka och började kasta sten mot fotografen, samtidigt som han skrek åt honom att sluta filma. En sten träffade kameran, som dock gick att filma vidare med.

Senare dök två äldre män upp och tog den yngre mannen i försvar samtidigt som de uppmanade SVT:s team att sluta filma.

En av de båda reportrarna bor själv i Husby. Hon säger att hon blev väldigt rädd och upplevde situationen som hotfull. Ändå är hon inte alldeles förvånad.

– Jag tror den här killen var väldigt frustrerad. Han bara cyklade omkring där.

SVT har polisanmält det inträffade.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.