Foto: TT

Digital framtid för bostadsbranschen

Uppdaterad
Publicerad

Under två dagar samlades branschföreträdare och makthavare på bygg och bostadsmarknaden för att diskutera hur framtidens boende kommer att se ut. Vilken typ av bostäder behövs och hur bygger vi snabbare och fler bostäder åt alla som behöver?

Del 4 av 4

Investeringar, aktörssamverkan och regeländringar

Konstruktiv dialog om hur med gemensamt agerande kan riva dagens hinder och hur vi går framåt tillsammans för att lösa det stora behovet av nya bostäder. Hur kan vi ta ansvar och sluta skylla på varandra inom bostads- och fastighetssektorn? Hur kan vi närma oss andra EU-länder som har lägre byggkostnader än Sverige? Hur kan vi finansiera projekt samt få balans i framtidens boendeekonomi?

#BOSTADSÖKES

Medverkande: Chris Heister, Landshövding i Stockholm, Christer Larsson, Stadsbyggnadsdirektör Malmö Stad, Kent Persson, Utvecklingschef, Heimstaden och Alexandra Lauren, Regionchef, Skanska Nya Hem

Sagan om tornen

Historien, ambitionen och idéerna bakom projektet Tellus Tower(s). Med sina 78 respektive 58 våningar erbjuder tornen bostäder för morgondagens stockholmare med fokus på smarta ettor och tvåor. Medverkande: Mattias Roos, VD, SSM

Är bygg- och bostadsbranschen redo för en digital framtid?

Ett intressant och annorlunda föredrag kring hur vi möter framtidens utmaningar i planering av bostäder, byggande och bostadskonsumtion.

Medverkande: Johanna Frelin, VD, Tengbom som tidigare var VD på Hyper Island där hon arbetat med att lära företag, organisationer och dess medarbetare om framtiden och framtidsanpassa kunskap, lösningar och tjänster.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

#BOSTADSÖKES

Mer i ämnet