Foto: SVT

Framtidens hållbara transporter

Uppdaterad
Publicerad

Målet är att Sveriges fordonsflotta ska vara fossiloberoende år 2030. Branschföreträdare, myndigheter och opinionsbildare träffades under en dag för att diskutera och samtala om framtidens transporter. SVT Forum spelade in dagen och går att se på igen här på vår hemsida. Arrangörer:Tidningen Aktuell hållbarhet och 2030-sekretariatet. Första delen av 3

Seminarier del 1:

Så stöps den globala bilindustrin om.

En elektrifiering av världens fordon är oundviklig inom 10 – 15 år och snart kommer själv-körande bilar. Möt Peter Carlsson, inköpschef på Tesla Motors under dess mest expansiva fas. I ett unikt framträdande i Sverige ger Peter Carlsson sin syn på bilindustrins framtids-utmaningar och delar med sig av erfarenheterna under sina år i Teslas företagsledning.

Peter Carlsson, ex-CPO & Head of Global Supply chain, Tesla

Så långt har Sverige kommit på vägen till fossiloberoende.

För andra året i rad presenteras indikatorerna som följer utvecklingen mot 2030-målet om en fossiloberoende fordonsflotta. Vilka fordon och bränslen har gått bäst? Hur har fordonsanvändningen förändrats?

Per Östborn, indikatorsansvarig 2030-sekretariatet

Styrmedel för omställning – detta behövs.

Ledande aktörer analyserar styrmedel och samhällsplanering för vägen till en fossilfri transportsektor.

Björn Risinger, generaldirektör Naturvårdsverket

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.