Ny fiskeripolitik i EU

Uppdaterad
Publicerad

Målet med EU:s nya fiskepolitik är att få ett mer hållbart fiske och sätta stopp för överfiske, både inom och utanför unionens gränser.

EU:s nya fiskeripolitik trädde i kraft vid årsskiftet och en avsikt var att skapa ett mer hållbart fiske. Vad innebär den nya politiken för fiskbeståndet på kort och lång sikt och hur kommer vi som konsumenter att märka av den nya fiskeripolitiken?

Ur programmet:

Vad innehåller den nya fiskeripolitiken?

Malin Wilhelmsson, utredare vid Havs- och vattenmyndigheten

Hur såg vägen till beslutet ut?

Europaparlamentarikerna Isabella Lövin (MP, De Gröna/EFA) och Christofer Fjellner (M, EPP), Tomas Dahlman, enhetschef vid jakt-, fiske- och sameenheten på Landsbygdsdepartementet

Vad innebär den nya fiskeripolitiken i ett svenskt, europeiskt och globalt perspektiv? 

Isabella Lövin, Christofer Fjellner, Tomas Dahlman, Ingemar Berglund, avdelningschef vid Havs- och vattenmyndigheten, Henrik Loveby, ordförande för Yrkesfiskarna och Ellen Bruno, sakkunnig vid Naturskyddsföreningen

Inspelat 31 januari. Arrangerat av  Europaparlamentet.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.