Nyckelfrågor i klimatavtalet

Uppdaterad
Publicerad

Avgör USA och Kina vilket avtal det blir i Paris? Och kommer utsläppsmarknader och koldioxidpris att tas med i avtalet? Ett seminarium om de två centrala frågorna inför klimatförhandlingarna i Paris. Arrangör: Tankesmedjan Fores i samarbete med Environmental Defense Fund (EDF)

Kommer utsläppsmarknader och koldioxidpris vara del av Parisavtalet?

Utsläppsmarknader var en central del av Kyotoprotokollet och världen över. Vad innebär Parisavtalet för utsläppshandeln? Fores presenterar en ny studie om utsläppsmarknadernas roll i ett nytt avtal, skriven av Johan Nylander.

Panelsamtal med:

Johan Nylander, miljökonsult, CPMA

Lars Zetterberg, IVL Svenska miljöinstitutet

Erik Filipsson, klimat- och energipolicyanalytiker Vattenfall

USA:s och Kinas roll

Med två månader kvar till att klimatförhandlingarna COP21 i Paris går förhandlingarna in i sitt slutskede. USA och Kina svarar tillsammans för mer än hälften av världens utsläpp av växthusgaser och anses vara de två viktigaste aktörerna i klimatförhandlingarna. Avgör de vad det blir för avtal?

Paneldiskussion med:

Karl Hallding, Senior research fellow och Kina-expert, SEI

Marcus Hansson, seniorkonsult, Paues Åberg

Gunilla Reischl, forskare och programledare, Utrikespolitiska insitutet

Fredrik Hannerz, politisk sakkunnig, miljödepartementet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.