Rakt på med gruppledare Eneroth

Uppdaterad
Publicerad

Överskottsmål, decemberöverenskommelsen och infrastruktursatsningar diskuteras med socialdemokraternas gruppledare i riksdagen Tomas Eneroth.

Efter flera stora politiska händelser den senaste tiden, så tar SVT:s politikreporter Anders Lindqvist tempen på socialdemokraternas gruppledare i riksdagen Tomas Eneroth.

Det kanske inte är alla som känner till politikern Tomas Eneroth, men det är en man med en hel del makt i det tysta.

Rakt på

– Ja, just nu kanske det stämmer, jag har många roller i olika förhandlingar, säger Tomas Eneroth.

Förhandlade med Alliansen

Han var inblandad i till exempel den väldigt hemliga decemberöverenskommelsen mellan regeringen och de borgerliga partierna.

– Ibland måste man se till att saker sker i stängda rum, att man inte får en mediedebatt för då kan viktiga förhandlingar gå i stöpet, säger Tomas Eneroth.

Utöver gruppledare är även Tomas Eneroth ordförande i Valberedningen, ledamot i Riksdagsstyrelsen, ledamot i utrikesnämnden, ledamot i krigsdelegationen samt suppleant i Nordiska rådets svenska delegation och suppleant i Socialförsäkringsutskottet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Rakt på

Mer i ämnet