Rakt på med Tobias Baudin och Karolina Skog

Uppdaterad
Publicerad

Tobias Baudin vill bli ny ordförande för Kommunal och kampanjar för fullt.

Det finns en del inom Kommunal som tycker att deras ordförande borde vara en kvinna, men Tobias Baudin menar att det är viktigare hur man är som person.

Kommunal väljer ny ordförande i nästa vecka och han vill väldigt gärna bli ny ordförande. LO har han släppt och kandiderar inte för att bli omvald där, så blir han inte ny ordförande för Kommunal, vet han inte vad han ska göra.

Rakt på

Under eftermiddagen gästade också  den nya miljöministern Karolina Skog (MP) SVT:s ”Rakt på”. I sin första längre intervju som minister dömde hon ut miljöpartisterna som öppet kritiserar besluten som regeringen fattar.

– Det är otroligt viktigt att vi står upp för de beslut som regeringen fattar. Om man tagit ett beslut gemensamt så måste man stå upp för det, säger hon.

SVT: Hur lämpligt tycker det var att Gustav Fridolin gick ut och kallade uppgörelsen om migrationen ”skit”?

– Domen där har varit tämligen hård, säger hon.

Kallas pragmatiker  

Karolina Skog tillhör den del av miljöpartiet som ibland kallas pragmatikerna. Hon tycker att partistämman i Karlstad nyligen visade att det finns en stor efterfrågan på mer pragmatism.

– Jag trivs väldigt bra med epitetet realist, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Rakt på

Mer i ämnet