Sviket vallöfte inget bekymmer för Gustav Fridolin (MP)

Uppdaterad
Publicerad

Att Socialdemokraternas vallöfte att behålla Rot-avdraget, sviks av regeringen är inget problem. Det hävdade bland annat utbildningsminister Gustav Fridolin i Rakt på. Han har också svårt att förstå kritiken mot utrikesminister Margot Wallström (S).

Utbildningsminister och språkröret Gustav Fridolin (MP) tycker inte att det är bekymmersamt att regeringen nu sviker Socialdemokraternas vallöfte om ROT-avdraget och nu vill minska avdraget från 50 till 30 procent.

– Miljöpartiet har hela tiden sagt att vi är beredda att begränsa rotavdraget för att kunna göra de investeringar som behövs i nya bostäder, sade utbildningsministern i veckans Rakt på i SVT Forum.

Rakt på

Regeringen satsar 3,2 miljarder för att bygga mindre hyreslägenheter och studentbostäder, och finansierar detta genom mindre generösa rotavdrag.

– Vi är flera partier som har bildat regering och här får man gärna skylla på Miljöpartiet, sade Gustav Fridolin (MP).

Den kritik som framförts mot utrikesminister Margot Wallström efter Saudiaffören sade sig Gustav Fridolin ha svårt att förstå, och nu är inte tid att backa, menade han.

– Man vet först att man verkligen har en övertygelse, när det kostar något, sade ministern.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Rakt på

Mer i ämnet