Vi som vill in – LiseLotte Olsson (V)

Uppdaterad
Publicerad

I valet till EU-parlamentet står LiseLotte Olsson som nummer tre på Vänsterpartiets valsedlar, efter Malin Björk och Mikael Gustafsson. Den senare sitter på partiets enda mandat nu.

LiseLotte Olsson, född 1954, är negativ till EU och vill egentligen inte att Sverige ska vara medlem men tycker att det skulle vara intressant att sitta i parlamentet för att påverka.

Hon tycker att det är viktigt markera en negativ hållning ur ett vänsterperspektiv och inte klumpas ihop med EU-kritiska Sverigedemokraterna.

Vi som vill in

LiseLotte Olsson vill jobba med fördelningsfrågor i ett Europaperspektiv, bland annat fördelningen mellan nord och syd och fördelningen mellan män och kvinnor, både när det gäller makt och ekonomi.

Olsson kommer från Västerbotten som är mycket EU-negativt. Där jobbar hon som politisk sekreterare i landstinget. 2006-2010 var hon riksdagsledamot och tidigare har hon varit aktiv i kampanjerna Nej till EU och Nej till EMU.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vi som vill in

Mer i ämnet