Foto: TT

Nu rullar tågen norrut från Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

Den som vill ta sig med tåg norrut från Stockholm kan nu göra det utan några större problem. För vid sjutiden avhjälptes signalfelet vid Märsta som orsakat förseningar på tågtrafiken.

Två långvariga störningar i tågtrafiken norr om Stockholm löstes på morgonen. Vid sjutiden avhjälptes det signalfel vid Märsta som orsakat förseningar på tågtrafiken norrut från Stockholm och i motsatt riktning, uppger Trafikverket.

Tågtrafiken förväntas gå enligt ordinarie tidtabell under förmiddagen.

Även Arlanda Express är igång igen efter ett omfattande elfel, som stoppat trafiken i ett dygn. Elfelet som orsakade totalstopp i tågtrafiken mellan Stockholm och Arlanda flygplats kunde åtgärdas strax före klockan fem.

Problem började igår kväll

Det var sent igår kväll som ett signalfel vid Märsta gav stora förseningar, och för den som vill ta sig med tåg norr ut fick vänta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.