Resenärer väntar utanför evakuerade Gare de l'Est.

12 terrormisstänkta gripna i Paris

Uppdaterad
Publicerad

12 människor har gripits i Paris under natten till fredagen med koppling till dåden mot satirtidningen Charlie Hebdo. På fredagsförmiddagen evakuerades tågstationen Gare de l'Est.

Uppgifter från franska journalister på plats säger att tågstationen nu öppnats igen, med mycket störd trafik som följd.

Polisen säger att evakuerades klockan 8 efter bombhot. Polisen säger till nyhetsbyrån AP att stationen hölls stängd ”som en försiktighetsåtgärd”, men vill inte ge mer information än så.

Terrordåd mot fransk tidning

Gare de l'Est är en av de största tågstationerna i Paris, där tåg till östra Paris och Frankrike och tåg till länder öster därom avgår.

12 gripna

Under natten greps tolv personer med kopplingar till den dödade attentatsmannen Amedy Coulibaly, som höll folk som gisslan i en kosherbutik i Paris den 9 januari, och krävde att terrorbröderna Kouachi skulle få fri lejd.

De gripna har frågats ut om ”möjligt logistiskt stöd” till gärningsmännen, i synnerhet rörande vapen och fordon, enligt källan.

17 människor samt de tre gärningsmännen miste livet i attackerna som lamslog Frankrike.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Terrordåd mot fransk tidning

Mer i ämnet