En skadad man får vård för de skador han ådrog sig när en flicka sprängde sig till döds vid en busstation i Maiduguri i juni. Foto: TT

Eldstrider mellan Boko Haram och militären

Uppdaterad
Publicerad

Skottlossning kunde under fredagskvällen höras utanför Maiduguri i Nigeria. Enligt en säkerhetskälla pågick strider mellan extremistgruppen Boko Haram och militären. Den senaste veckan har minst 160 personer dödats i dåd som tillskrivs Boko Haram.

Skottlossningen upphörde efter en halvtimme, rapporterar Reuters.

På fredag morgon ska tretton män ha blivit tvingade ur sina hem i byn Miringa och tagna till en böneplats där Boko Haram-soldater öppnade eld mot dem, berättar ett vittne för Al Jazeera. Elva dog medan två lyckades fly. Männen ska ha attackerats för sin vägran att gå med i gruppen.

Tre kvinnor sprängde sig själva

I byn Malari sprängde en ung kvinna sig själv inne i en moské och tog med sig tolv människor in i döden, uppger en byvakt.

Bara dagen innan dödade två självmordsbombare 13 människor i Malari och Maiduguri. Båda självmordsbombarna var unga flickor.

Boko Haram har de senaste veckorna trappat upp sina våldsaktioner i nordöstra Nigeria. Fler än 160 personer kan ha blivit mördade i de senaste dåden som tillskrivs extremistgruppen.

Totalt uppskattas 13.000 personer ha dött på grund av våldsamheterna de senaste sex åren. En och en halv miljon har tvingats fly från sina hem.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.