Jon Voight på det republikanska konventet i Tampa, Florida. Foto: Scanpix

Jon Voight till hård attack mot Obama

Uppdaterad
Publicerad

Jon Voight, pappa till Angelina Jolie, Oscarvinnare och känd från klassiker som Midnight Cowboy, Coming Home och Deliverance, är en trogen republikan. Något han mer än gärna pratar om.

Tillsammans med Clint Eastwood, som tidigare iaugusti uttryckte sitt stöd för Mitt Romney, ger han det republikanska partietlite välbehövd stjärnglans.  

Voight har under veckans konvent gått runt ochgladeligen delat med sig av sina åsikter om Obama och dennes tid som president.

USA-val 2012

”Alla säger att det här är det viktigastevalet på mycket länge. För mig är valet det viktigaste i mitt liv – och jag äräldre än de flesta”.

I måndags attackerade Voight hela Hollywood,som han anser hjärntvättats av liberaler, men också president Obama för att,som Voight uttrycker det, tagit kontroll över amerikansk media.  

”Den här administrationen har tagit övermedia. Precis som Cesar Chavez (här syftar antagligen Voight på Hugo Chavez, inte den gamle fackledaren och människorättsaktivisten Cesar Chavez) gjorde iVenezuela. Det handlar om ren propaganda och vi borde alla vara skräckslagna”.

Och i går gick han steget längre när han mereller mindre påstod att Obama är marxist i en intervju med Revealing Politics.

”Hans pappa var marxist, så självklartinfluerades han av det. Och hans mentor, Frank Marshall Davis, var en kommunist,precis som flera andra i hans umgängeskrets från den tiden”.

”Så, han är en marxist”, frågade reportern.

”Det kan du lista ut själv”, svarade Voight.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

USA-val 2012

Mer i ämnet