106 döda i massaker i Nigeria

Uppdaterad
Publicerad

106 människor har dödats i en massaker i byn Izghe i den nigerianska delstaten Borno i landets nordöstra delar. Den extremistiska islamistsekten Boko Haram misstänks ligga bakom massakern.

Uppgifterna kommer från delstatens senator Ali Ndume. Gärningsmännen misstänks tillhöra den islamistiska rebellgruppen Boko Haram.

– Angriparna kom runt klockan halv tio på kvällen i sex lastbilar och några motorcyklar. De var klädda i militäruniformer. De bad männen att samlas på ett ställe, sedan knivskar de och slaktade dem, berättar ett ögonvittne som lyckades fly undan attacken.

Boko Haram

Kroppar på gatorna

Byn Izghe, som ligger i den oroliga delstaten Borno i norra Nigeria, har mestadels kristna invånare. Gärningsmännen misstänks tillhöra den islamistiska rebellgruppen Boko Haram, som har som mål att införa en islamisk stat i landet.

– Offrens kroppar ligger fortfarande kvar på gatorna. Vi flydde utan att begrava dem, av rädsla för att terroristerna fortfarande gömde sig i buskarna, berättar en annan överlevande.

Borno har haft undantagslagar sedan i maj i fjol, då president Goodluck Jonathan också beordrade att skicka extra militärer till området. Trots offensiven har myndigheterna inte lyckats stoppa attackerna.

Förra veckan dödades 43 människor i byarna Konduga och Wajirko, också i delstaten Borno, i en liknande attack som tillskrivits Boko Haram.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Boko Haram

Mer i ämnet