Foto: AP

16-åringen: ”Jag vaknade med en man under mig och en annan ovanpå”

Uppdaterad
Publicerad

Hör den 16-åriga flicka som för en dryg vecka sedan utsattes för en brutal gruppvåldtäkt i Brasilien berätta om händelsen. Varning för starkt vittnesmål.

Enligt uppgift ska det ha varit 33 män som utsatte 16-åringen för den brutala gruppvåldtäkten i ett fattigt område i västra Rio de Janeiro, i Brasilien.

– Det var många beväpnade personer där och pojkar som skrattade, berättar flickan i en intervju med brasilianska Tv Record.

Bilder från övergreppet publicerades på sociala medier, lika som ett 40 sekunder långt klipp. Videosnutten delades flitigt med många kvinnofientliga kommentarer, innan männens konton stängdes ned.

Händelsen har lett till stora demonstrationer i landet och till en kampanj på sociala medier mot vad initiativtagarna kallar för en våldtäktskultur i landet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.