News of The World kan ha avlyssnat mamma till mordoffer

Uppdaterad
Publicerad

Brittisk polis misstänker att mamman till den mördade flickan Sarah Payne utsattes för telefonavlyssning av tidningen News Of The World, enligt The Guardian. Mobilen som avlyssnades ska hon ha fått av dåvarande chefredaktören Rebekah Brooks.

Efter det brutala mordet på den åttaåriga flickan Sarah Payne år 2000 inledde News Of The Worlds dåvarande chefredaktör Rebekah Brooks en uppmärksammad kampanj där man bland annat hängde ut dömda sexbrottslingar med namn och bild i tidningen.

Brooks och flickans mamma, Sara Payne, blev nära vänner. Payne skrev till och med en krönika i tidningens sista nummer, där hon hänvisade till medarbetarna på News Of The World som ”mina goda och pålitliga vänner”, enligt The Guardian.

Avlyssningskandalen i brittisk press

Tidningen hävdar att man bland avlyssningsspecialisten Mulcaires anteckningar har hittat uppgifter om en mobiltelefon som Sara Payne ska ha fått av Rebekah Brooks.

Enligt Brooks var telefonen en present för att Payne skulle kunna hålla kontakten med personer som ville stötta henne efter mordet.

Polisen vet ännu inte om Mulcaire har lyckats avlyssna telefonen, enligt Guardian.

Sara Payne har inte velat kommentera uppgifterna, men enligt hennes vänner är hon mycket upprörd.

-Vi är alla chockade och mår dåligt av det här. Sara är helt förstörd, säger en av hennes nära kollegor till Guardian. 

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Avlyssningskandalen i brittisk press

Mer i ämnet