Foto: TT

Minst 40 döda i tågkrasch i Alexandria

Uppdaterad
Publicerad

Två tåg har kolliderat i den egyptiska kuststaden Alexandria. Minst 40 personer har omkommit och över 100 rapporteras ha skadats.

Svenska UD har inga uppgifter om drabbade svenskar.

Ett av tågen kom från Kairo och det andra från Port Said när de körde in i varandra, uppger lokala medier enligt BBC.

Räddningsmanskap är på plats. Minst 40 personer har avlidit och över 100 personer har skadats, uppger egyptiska hälsodepartementet enligt AP.

Utreder kraschen

Kollisionen ska ha inträffat i området Khurshid när tåget från Kairo körde in i det andra tåget bakifrån, skriver Al Arabiya. Enligt de egyptiska myndigheterna har ett expresståg kört in i det andra tåget i närheten av stationen Khurshid på sträckan mellan Kairo och Alexandria, uppger The Independent.

Det är oklart vad som orsakat händelsen. Landets riksåklagare har beordrat en snabb utredning av kraschen, uppger Ahram Online.

Alexandria, Egypten. Foto: SVT Design

UD följer händelsen

Svenska UD har inga uppgifter om döda eller skadade svenskar.

– Vi känner till händelsen och vi följer den. Vi tar kontakt med vår ambassad i Kairo, de har kontakt med lokala myndigheter för att se om det finns drabbade svenskar, säger Catarina Axelsson på UD:s presstjänst.

Tågolyckor med dödlig utgång är ovanliga i Egypten, men förekommer, skriver BBC.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.