Advokat förväntar sig stängda dörrar

Publicerad

Fredagens häktningsförhandlingar om en 24-årig svensk-libanes som är häktad på Cypern misstänkt för terrorbrott blir bakom stängda dörrar, förväntar sig mannens advokat Antonis Georgiades.

-Det behandlas som ett ärende som rör republikens och andra staters säkerhet. Du måste komma i håg att Cypern är ordförandeland för EU, det är en väldigt delikat situation, säger Georgiades till TT.

Det har dessutom blivit ytterligare fokus på 24-åringen efter bombattentatet i bulgariska Burgas på onsdagen. Advokaten lovar att korsförhöra poliserna under häktningsförhandlingen. Enligt honom har poliserna tillåtit andra att förhöra svensken, men vill inte precisera vilka det handlar om.

Terrormisstänkt svensk gripen i Cypern

Svensken har för sin advokat beskrivit sig som en affärsman som sysslar med export av juice, lemonad och liknande drycker från Cypern.

Antonis Georgiades är kritisk till den israeliske premiärministerns uttalande om att det rör sig om ett försök till terroristangrepp mot israeliska mål.

-Jag vet inte hur han kom till den slutsatsen, säger han och fortsätter:

-Det finns några misstankar, det är ingen tvekan om det. Men rimliga misstankar att han är inblandad i något. Du samlar ju inte information om bussar och flygplan bara för att du inte har något att göra.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Terrormisstänkt svensk gripen i Cypern

Mer i ämnet